De vroegere beenhouwerij in de woning van Rik werd omgebouwd tot een ‘projectruimte voor hedendaagse kunst’ en zo werd de beenhouwerij in 2013 ‘De Houwerij’.

In eerste instantie is deze ruimte een verlengstuk van zijn atelier. Hier test hij vaak zijn eigen beelden. In een lege en lichte ruimte is er immers niet de ruis van alle visuele prikkels van het atelier. Regelmatig wordt de toevallige voorbijganger in Herenthout dan ook geconfronteerd met nieuw werk.

Deze confrontatie met de buitenwereld kan verder uitgebouwd worden door het uitnodigen van andere kunstenaars. Zij krijgen de mogelijkheid om een Raamexpo op te bouwen die door het publiek hoofdzakelijk bekeken wordt van buiten af, van op het voetpad. Zo wordt de ruimte een vitrine, een doos waarin composities gemaakt kunnen worden.

Kunstenaars met een goed voorstel of met vragen zijn steeds welkom om te mailen !

The former butcher shop in Riks house was converted into a ‘project area for contemporary art’ in 2013, named de Houwerij. 

Initially, this space is an extension of his studio. Here he often tests his own sculptures as there is less noise of visual stimuli in these empty and rather light rooms. As a result people walking by in Herenthout are regularly faced with new work.

This confrontation with the outside world can be expanded by inviting other artists. They get the opportunity to compose Window Exhibitions, mainly viewed by the public from the sidewalk in front of De Houwerij.  That way, these two connecting rooms become a showcase, a large box in which compositions can be made. 

Artists with a good proposal or questions are very welcome to send them in by email !